Client:
Promotion Development business
initiatives S.r.l.

Location:
Turin (IT)

Period:
2018 – 2020

Building surface:
27.000 sqm

Works amount:

VANCHIGLIA NEW SHOPPING CENTER

A new Vanchiglia shopping mall in Turin, between Via Regaldi and Corso Novara.
The gallery has a total area of 27,000 square meters, arranged on two levels will house a hypermarket, about 60 stores, a food court area with 11 restaurants and a gym.

HYDRAULIC PROJECT

For the redevelopment of the Turin area of Ex Scalo Vanchiglia between Via Regaldi and Corso Novara, our company was in charge of the electrical and mechanical design of the shopping center and the adjacent Park.
As part of the shopping center, part of the water falling on the green roof is collected for the collection and dual use of it: irrigation and flushing toilet cisterns. The system for collection and reuse of the same has been designed according to UNI/TS 11445 standard.
For the rainwater collection and disposal network of the park, sustainable drainage systems were designed and adapted to the considerable architectural slopes of the green area. In particular, through software verifications, drainage trenches were sized to collect and dispose of the volume of meteoric water falling in the permeable part of the park. Different water conveyance systems were adopted in the paved paths of the park, subsequently promoting the underground dispersion of unpolluted stormwater. As part of the design of the park, we were also responsible for the executive design of the irrigation system, lighting, and external utilities (wi-fi, CCTV, motive power, drinking water).

Activity:

Detailed Desing